Дан након земљотреса Невесињци отклањају материјалну штету која је проузрокована јучерашњим помјерањем тла од 5,4 степена. Рад на отклањању причињене штете почели су још јуче у поподневним часовима. Грађани истичу да је већа штета настала у урбаном дијелу Невесиња на старијим објектима.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обишао је данас у Невесињу објекте који су оштећени у земљотресу и истакао да ће Влада Републике Српске издвојити 100.000 КМ за санирање штете.

Додик је у пратњи начелника општине Невесиње Миленка Авдаловића и посланика Илије Таминџије разговарао са мјештанима и руководиоцима установа, те навео да ће институције Републике Српске пружити помоћ Невесињу када буде утврђен коначан износ штете.

Авдаловић је рекао да се штета још сагледава и истакао да су школски објекти сигурни и да ће настава сутра бити извођена у свим школама.

Земљотрес јачине 5,5 степени Рихтерове скале са епицентром у југозападном дијелу општине Невесиње регистрован је јуче у 10.19 часова, а осјетио се и у осталим општинама Херцеговине.

И јутрос је забиљежен земљотрес јачине 2,7 степена Рихтерове скале 23 километра сјевероисточно од Невесиња.

Министарство просвјете и културе Републике Српске одлучило је да извођење наставе буде превентивно обустављено данас у основним и средњим школама, као и рад предшколских установа на подручју Херцеговине због подрхтавања тла на овом простору.