Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) zakazao je za ponedjeljak, 16. decembar, posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog budžeta Republike Srpske za narednu godinu u iznosu 3,425 milijardi KM.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da bi na posebnoj sjednici trebalo da bude razmatran po hitnom postupku Prijedlog programa ekonomskih reformi za period 2020. – 2022. godina, kojim je definisano 18 strukturnih mjera u okviru osam reformskih oblasti.

“Po hitnom postupku trebalo bi da bude razmatran i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za narednu godinu, kao i Prijedlog zakona o izmjenama zakona o doprinosima. Na predloženom dnevnom redu je sedam tačaka, a početak sjednice zakazan je za 12.00 časova”, rekao je Čubrilović novinarima, nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da je Prijedlog budžeta trebalo da bude razmatran u redovnoj proceduri, a ne po hitnom postupku.

“Cilj budžeta za narednu godinu jeste da se vladajuća garnitura održi na funkcijama dok su građani apsolutno zanemareni”, tvrdi Stanić.